Interview met… Patrick Trentelman – Winnaar van de CSU Innovatie Award 2019
Nog niet heel lang geleden nam hij zelf de felbegeerde CSU Innovatie Award in ontvangst voor zijn app Spacetime Layers. Een geweldige prestatie om trots op te zijn! In deze blog vragen we hem naar zijn ervaring als deelnemer van de CSU Innovatie Award 2019.
Wat YouTube is voor video’s, is Spacetime Layers voor informatie op locatie. Een app met kaartlagen die organisaties zelf kunnen beheren. Vertel, hoe is dit avontuur begonnen? “Het idee ontstond in het onderwijs. Leerlingen kregen de opdracht om hun lokale omgeving te onderzoeken en gevonden informatie op de kaart te zetten. We wekten interesse bij verschillende culturele organisaties die hun info ook wilden toevoegen. Het concept bleek bij uitstek geschikt voor regiomarketing!” En toen ging het balletje rollen… “De kaart vulde zich met culturele informatie, lokale verhalen en mooie plekken. Voor we het wisten sloten ook waterschappen en gemeenten zich aan informatie op locatie beschikbaar te maken.”
CSU is veel meer dan alleen schoonmaak
Een oplossing waar behoefte aan was en de moeite waard om verder te ontwikkelen. In de volgende versnelling dus! Hoe zag jij de aansluiting van jouw idee op de facilitaire branche? “CSU staat bekend om de schoonmaakdiensten, maar de branche is veel breder. Facilitaire diensten zijn aanwezig bij heel veel bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan scholen, winkelcentra en vakantieparken. Daar waar het draait om de ervaring van mensen! En om hun beleving zo optimaal mogelijk te maken, moet alles op facilitair gebied natuurlijk zo effectief mogelijk zijn ingericht. Door nuttige informatie op een handige manier toegankelijk te maken, draagt Spacetime Layers bij aan die beleving.”
Je leert mensen kennen die je echt helpen om verder te komen
Die belangrijke bijdrage aan de beleving heeft Spacetime Layers wel bewezen afgelopen jaar! Terugkijkend op het hele traject, wat vond je het meest waardevol? “Natuurlijk is de geldprijs fantastisch, maar de succesversneller is meer dan dat. Het betekent ook toegang tot een enorm netwerk en daar heb ik heel veel aan gehad. Laatst nog zelfs, toen ik input nodig had vanuit een bungalowpark. Esmee Ficheroux dit meteen voor me geregeld. Ik heb CSU echt leren kennen als een heel hartelijk familiebedrijf met mensen die je helpen om verder te komen. Dat is voor mij het meest waardevol.”
Vooruitkijkend naar de CSU Innovatie Award 2020, waarom moeten jonge ondernemers zich hier echt voor aanmelden? “De award gaat dit jaar om slimme innovaties en oplossingen voor de problemen van nu! Je kunt met hulp van CSU dus echt iets bijdragen aan een duurzamere toekomst.” Inschrijven dus. Wie weet pitch jij jouw idee voor Patrick en de rest van de vakjury en word jij de winnaar van de CSU Innovatie Award 2020.
Ben je een student of jonge ondernemer met een innovatief idee dat bijdraagt aan de uitdagingen van nu? Kan jouw oplossing écht impact maken in de facilitaire branche en kun je wel een kick-start gebruiken? Deel je idee met ons, win en maak je plannen werkelijkheid!