Editie 2022

No-Touch Blokzeep Dispenser van Lesseau wint de lustrumeditie van de CSU Innovatie Award 2022

Deze design zeepschaver voor blokzeep is het alternatief voor vloeibare zeep waarbij verpakkingsmateriaal, restafval en logistiek tot een minimum worden beperkt. Namens het team van Lesseau nam Marcel Magermans de succesversneller in ontvangst.

Hieronder lees je alles over de winnaar en natuurlijk ook over de finalisten.

Winnaar

NO-TOUCH BLOKZEEP DISPENSER

Design zeepschaver voor blokzeep als alternatief voor vloeibare zeep waarbij verpakkingsmateriaal, restafval en logistiek tot een minimum wordt beperkt. Team: Slimstones BV / LESSEAU.

Finalist

SunRider

Een substantiële cargo e-bike. Zelfopladend met zonne-energie, waarmee duurzaamheid en vitaliteit slim gecombineerd worden. Team: Need The Globe BV.

Finalist

RecyclerMachine

Eén apparaat om afval als plastic, blik en papier te scheiden én te reduceren tot herbruikbare mono-stromen. Team: Recycling Solutions BV.

Andere genomineerden

De Slimme Fijnstofmeter

Fijnstofmeter voor binnen en buiten. Meet luchtkwaliteit op basis van Europese normen, waarbij data versleuteld wordt opgeslagen en verstuurd. Team: AeroCount.

HSI-Box

Een sensor voor ramen en panelen om vervuiling te detecteren voor het gericht inzetten van glasbewassing. Team: Heimdall Sensor Intelligence.

i-giene

Een hygiënebak waarin afval luchtdicht verpakt wordt in gerecycled materiaal waardoor het logistieke proces rondom de inzameling flink afneemt. Team: i-team Global.

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.