Interview met… Guido Helmerhorst, winnaar van de CSU Innovatie Award 2018

In 2018 won Guido de CSU Innovatie Award met zijn idee voor VR-trainingen. Inmiddels is zijn bedrijf, Warp, flink gegroeid met klanten zoals KLM, ABN-AMRO en de BBC. Guido vertelt over Warp en zijn ervaring met de CSU Innovatie Award.

Ben je een student of jonge ondernemer met een innovatief idee dat bijdraagt aan de uitdagingen van nu? Kan jouw oplossing écht impact maken in de facilitaire branche en kun je wel een kick-start gebruiken? Deel je idee met ons, win en maak je plannen werkelijkheid!

Slimme technologie, toepasbaar in de facilitaire branche
Even opfrissen, wat doet Warp precies? “Met Warp zorgen we dat medewerkers altijd en overal kunnen deelnemen aan trainingen om hun professionele skills te ontwikkelen. Daarvoor hebben we slimme VR-technologie ontwikkeld. Door realistische scenario’s te simuleren ben je klaar voor het echt werk wanneer dat nodig is!”

Waarom heb je je in 2018 aangemeld voor de CSU Innovatie Award? “We waren op dat moment actief in verschillende branches, maar nog niet in de facilitaire branche. Ik was ervan overtuigd dat Warp hier van grote toegevoegde waarde kon zijn. Dat moesten we natuurlijk eerst valideren… De CSU Innovatie Award was hiervoor de uitgelezen mogelijkheid.”

Een kritische kijk op je idee is essentieel
En toen die felbegeerde award… wat heeft het je allemaal gebracht? “Niet alleen het winnen van de CSU Innovatie Award heeft ons veel gebracht, de hele weg ernaartoe was enorm waardevol. We hebben goede gesprekken gevoerd met ondernemers, advies gekregen van de vakjury en contacten gelegd met ervaren mensen uit de branche. Al met al zorgde dit voor een kritische kijk op ons idee. En dat is essentieel! Om je toegevoegde waarde te bewijzen als bedrijf én om jezelf als ondernemer te ontwikkelen.”

Ga ervoor en geniet van de rit!
Wat wil je zeggen tegen mensen die twijfelen om zich in te schrijven voor de CSU Innovatie Award? “Als je van jouw idee een bedrijf wil maken én als je denkt van toegevoegde waarde te zijn in de facilitaire branche, dan moet je absoluut deelnemen. Het is hoe dan ook een geweldige ervaring waar je veel van leert en CSU helpt je echt om verder te komen. Ik zou zeggen: ga ervoor en geniet van de rit!”

INNOVEREN IS VOORUITZIEN.

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.