Jurylid Jochem Goedhals: Denk in samenwerkingen

Een nieuw gezicht in de vakjury van de CSU Innovatie Award: Jochem Goedhals! Jochem is oprichter en onderwijskundig leider van Fontys PULSED, hier werkt hij iedere dag met de hedendaagse generatie en de professionals van morgen. Hij begeleid studenten bij het vormgeven van hun innovaties.

Van oorsprong is Jochem bouwkundige uit een ondernemersnest. Een creatieve ontwikkelaar, die denkt in kansen. En slim bijstuurt wanneer dat nodig is. Hij kwam het onderwijs in en bleef er ontwikkelen. Binnen de Fontys Hogeschool startte hij vijf jaar geleden Fontys PULSED, een academy die studierichtingen biedt op het snijvlak van technologie, entrepreneurship en creativiteit. Opleidingen die zich richten op cross-industry innovaties. Hierin worden studenten begeleid in het innovatieproces en de internationale en multidisciplinaire samenwerkingen die nodig zijn om hun innovatie mogelijk te maken.

Geknipt voor de vakjury
De studenten van Jochem zijn met experts uit verschillende disciplines in contact voor de realisatie van technologische, AI en datagedreven innovaties. Jochem stimuleert deze jonge, vrije denkers om de mogelijkheden van ideeën in de volle breedte te zien en kansen te benutten. Dat maakt Jochem geknipt voor onze vakjury. Jochem: “Binnen de opleiding denken we veel verder dan de tech-kant. Zo zal ook een facilitaire grootheid als CSU onze studenten in de toekomst graag in huis willen. Naast het schoonmaakpersoneel, hebben ook technici en innovators enorm veel ruimte en mogelijkheden om voortdurend gericht te kunnen vernieuwen binnen de branche.”

Kijken naar het team en de mogelijkheden
Jurylid Goedhals heeft veel oog op wat de jongere generatie nodig heeft om ideeën en innovaties tot wasdom te brengen. Daarnaast heeft hij veel ervaring in hoe een innovatieteam optimaal functioneert. Waar de knelpunten zitten in het proces en welke effort het kost om een werkend prototype te maken. Jochem: “Ik kijk naar het team. Hoe zij zich tot elkaar verhouden, hun drive naar impact en wat ze nodig hebben om hun innovatie succesvol te maken. Daarnaast kijk ik naar het cross-industriële karakter van de ideeën en welke mogelijkheden de innovaties nog meer bieden voor eventuele andere sectoren en toepassingen. Je hoeft niet altijd iets volledig nieuws uit te vinden om een slimme toepassing op een andere plek te kunnen realiseren.”

Tip voor deelnemers aan de CSU Innovatie Award
Tot slot heeft het nieuwe vakjurylid nog wat tips voor de deelnemers van de CSU Innovatie Award: “Denk in samenwerkingen en zoek die ook op verschillende vlakken en niveaus binnen je start-up. Daarnaast kun je bij een ruw idee al inzicht bieden in hoe je dit kunt realiseren en wat je daar eventueel voor nodig hebt. Dan krijgt je visie vorm en kun je gericht samenwerken aan de realisatie ervan. Het allermooiste zou zijn dat je ook al contact hebt met een eindgebruiker. Zodat jouw initiële idee al deels getoetst is aan de realiteit. Redeneren mét en vanuit de eindgebruiker leveren altijd goede inzichten op!”

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.