Jurylid Steven Gudde: “Ik geloof sterk dat vernieuwers en dwarsdenkers gekoesterd moeten worden”

In gesprek met nieuw jurylid Steven Gudde
Nieuw lid van de CSU Innovatie Award vakjury dit jaar is Steven Gudde, directeur Impact en Arbeidsmarkt bij Olympia. Ook is Steven als schrijver, columnist en spreker, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en (gast)docent op verschillende trainings- en onderwijsinstituten. En naast zijn bijdrage aan verschillende onderzoeken en boeken is hij actief in adviesraden bij Evofenedex, Nyenrode, ABU en LinkedIn.

Zijn overtuiging is dat ondernemers als versnellers positieve impact kunnen maken, door creativiteit en praktische oplossingen te stimuleren. Waarbij balans tussen mensen, processen en technologie essentieel is. We gaan met hem in gesprek:

Hoe ben je in jouw carrière beland?
“Mijn carrièrepad begon toevallig in de techniek, maar al snel ontdekte ik dat het de mens achter de techniek was die mijn interesse wekte. Hoewel ik een technische opleiding heb gevolgd, raakte ik steeds meer gefascineerd door de interactie tussen mensen en hun werkomgeving. Hierin wilde ik iets betekenen, wat uiteindelijk mijn focus werd tijdens mijn afstuderen. Met mijn technische achtergrond en nieuwsgierige aard, begon ik als intercedent bij een technisch uitzendbureau, gedreven door de ambitie om daadwerkelijk impact te maken. Deze nieuwsgierigheid en ambitie hebben mijn verdere stappen bepaald.”

Hoe ben je betrokken geraakt bij de CSU Innovatie Award?
“Ons bedrijf streeft ernaar om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen, primair door werk. Dit onderscheidt ons van andere partijen in de markt. CSU deelt deze visie en plaatst techniek en innovatie in een centrale rol.”

Waarom heb je ervoor gekozen om als jurylid deel te nemen?
“Ik geloof sterk dat vernieuwers en dwarsdenkers gekoesterd moeten worden. Het stimuleren van hun innovatieve ideeën, die de wereld een beetje mooier maken, zorgt ervoor dat we allemaal vooruitgaan.”

Wat betekent innovatie voor jou?
“Innovatie is voor mij een geweldig idee dat de realiteit overleeft. Het hoeft niet altijd revolutionair te zijn, maar het moet slimme combinaties van nieuwe inzichten opleveren. Waarmee we stappen kunnen zetten die voorheen onmogelijk waren.”

Wat maakt volgens jou een innovatie succesvol?
“Een innovatie is succesvol wanneer deze in de praktijk wordt omarmd.”

Wat verwacht je van de deelnemers aan de CSU Innovatie Award?
“Ik hoop verrast en geïnspireerd te worden door eenvoudige, maar briljante ideeën. Ideeën die ontstaan door met een frisse blik naar bestaande problemen en uitdagingen te kijken, en die leiden tot opmerkelijke en enthousiasmerende oplossingen.”

Wat kunnen de deelnemers van jou als jurylid verwachten?
“Een kritische, maar open blik. Ik wil de innovaties grondig begrijpen en zal vooral kijken naar de praktische toepasbaarheid en de daadwerkelijke waarde van de oplossingen voor alle betrokkenen.”

Waarom moeten deelnemers zich volgens jou inschrijven voor de CSU Innovatie Award?
“De CSU Innovatie Award biedt een platform om je idee te laten groeien en te presenteren aan de wereld. Het is een kans om met jouw idee een positieve impact te maken.”

Waar let je als jurylid specifiek op bij het beoordelen van de inzendingen?
“Ik focus op de werkelijke waarde voor alle betrokkenen.”

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.