Patrick Trentelman (winnaar award 2019): De start van een creatief en innovatief pad

Patrick Trentelman won in 2019 de CSU Innovatie Award met zijn innovatie Spacetime Layers. Spacetime -zoals Patrick het zelf noemt – is een app. Een platform voor informatie op locatie, in de vorm van digitale kaartlagen die bedrijven zelf beheren en die je als gebruiker zelf kunt samenstellen. Die slimme, innovatieve oplossing heeft in korte tijd een behoorlijk vlucht genomen. We blikken kort terug met Patrick op dit proces.

“In 2019 stond ik nog voor de klas als Meester Patrick. Sterker nog, de eerste versie heb ik samen met mijn leerlingen gebouwd. Ik had toen nog geen idee van het ware potentieel. De CSU Innovatie Award bracht me direct al de bevestiging van de kracht van het concept. Daarnaast heeft het mij enorm geholpen dat CSU zo’n fijne, kundige en meedenkende sparringspartner is. Hun idee achter de Innovatie Award is niet zozeer de accreditatie, maar vooral het ophalen van mooie ontwikkelingen om er daadwerkelijk iets mee te doen! “

De steun, de schaal en het inzicht
“Die oprechte en hartelijke toeschietelijkheid had ik niet verwacht. Zo schreef de juryvoorzitter me nadien in een mailtje “Als er iets is, van welke aard dan ook, let me know!”, dat maakte echt indruk! Daarin zie je ook nog echt de signatuur van het familiebedrijf, ondanks de enorme schaal waarop CSU opereert. Dankzij die enorme schaal en het bijbehorende netwerk, heeft CSU ook altijd de juiste plek om elke nieuwe innovatie tot z’n recht laten komen. Dat maakt de succesversneller ook zo waardevol. Bovendien dwingt het je om je verhaal heel compact samen te vatten voor de pitch en de vragen van de vakjury goed voor te bereiden. Want een vakjury is toch een stuk kritischer dan de friends, fools en famliy die in de privésfeer vast heel enthousiast zijn over je bedenksel.”

En hoe gaat het nu, drie jaar na de CSU Innovatie Award 2019?
“Inmiddels is Spacetime Layers een zelfstandig opererend platform. Het heeft in korte tijd een behoorlijke vlucht genomen. Innoveren, ontwikkelen en pionieren zijn een hele andere sport dan consolideren en managen. Persoonlijk vind ik dat aspect aanzienlijk minder leuk en Spacetime Layers had inmiddels al zoveel toepassingen, dat ik het met een gerust hart achter me kon laten. Ik was toe aan een nieuw avontuur en dat diende zich inmiddels aan.

Een klant van Spacetime, een kleine gemeente, bracht me in contact met een fintech startup met een innovatieve oplossing voor de uitgifte van potjes en regelingen aan mensen met een krappe beurs. In plaats van geld over te maken naar de inwoner, betaalt deze met een soort slimme QR-code. De QR-code ‘weet’ welke dingen gekocht mogen worden van dat geoormerkte geld en als de verkoper de code scant, triggert dat een betaling van de sponsor (in dit geval de gemeente) regelrecht naar de winkelier of dienstverlener. Een snelgroeiend aantal gemeenten gebruikt dit systeem nu voor inkomensondersteuning, en in mijn ogen zijn de mogelijkheden voor dit systeem nog vele malen breder. Ik vind het superleuk om mijn creativiteit daarop los te laten.

De innovatieroute van Patrick Trentelman is een creatief en ondernemend pad. En dat het einde nog lang niet in zicht is, merk je direct wanneer je met de bevlogen innovator in gesprek gaat. Patrick: “Lesgeven was erg leuk, maar nu ik uit het onderwijs gelanceerd ben dankzij Spacetime, kan ik mijn creativiteit op een heel nieuwe manier inzetten. Dat ik nu werk aan een innovatief high-tech en high-touch platform startte dus op een bepaalde manier bij de CSU Innovatie Award.”

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.