Spacetime Layers wint CSU Innovatie Award 2019

Op donderdag 14 november vond in De Efteling de tweede uitreiking van de CSU Innovatie Award plaats. Een initiatief van CSU dat het meest innovatieve idee voor de facilitaire branche in de volgende versnelling brengt. Uit drie finalisten is Spacetime Layers, die organisaties in staat stelt locatie-specifieke informatie beschikbaar te maken via een app, verkozen tot meest impactvolle idee.

Spacetime Layers
Het idee van Spacetime Layers vindt zijn oorsprong in de klas van basisschoolleraar Patrick Trentelman. In die klas wordt de basis gelegd voor een app met een interactieve kaart, die bestaat uit verschillende lagen met content (Layers). De app biedt een platform voor informatie dat locatie als uitgangspunt neemt. Het onderscheidt zich van bestaande technieken door organisaties de mogelijkheid te geven zelf content te plaatsen in kaartlagen. Ook bestaande informatie kan aan de de ‘Layers’ worden gekoppeld. Het zijn deze lagen waarmee bezoekers op locatie zelf bepalen welke informatie ze graag gebruiken.

Vooral de mogelijke impact erg interessant
De jury beoordeelde de inzendingen op originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. Spacetime Layers is volgens de jury de terechte winnaar omdat het product ontzettend veel potentie biedt en erg hoog scoort op impact & toepasbaarheid. Juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “Eén van de vele denkbare toepassingen voor de facilitaire branche is het laten samenkomen van gebouwgerelateerde informatie voor bijvoorbeeld onderhoud, domotica of beveiliging. En dat gecombineerd met informatie van sensoren, webcams en the internet of things. Een geïntegreerde oplossing als deze maakt de werk-, leer- en verblijfsomgeving leuker en makkelijker.”

Het versnellen van succes
De CSU Innovatie Award brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van € 10.000,- én professionele ondersteuning om de plannen concreet te maken. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Een kick-start naar succes.

Andere finalisten
Twee andere innovaties kwamen tot aan de finale en stonden op het podium in De Efteling. Het idee van studententeam Solid, Metal Fuel Systeem, een circulaire infrastructuur voor schone energie om toekomstige energiebehoefte te verduurzamen middels de opslag en verbranding van ijzerpoeder. En de innovatie van Voting Bin, een product waarmee recyclen en schoonhouden van uiteenlopende locaties aantrekkelijker wordt gemaakt voor bezoekers.

Een initiatief van CSU
De CSU Innovatie Award is vorig jaar in het leven geroepen ter ere van het 50-jarig jubileum van CSU en nu voor de tweede keer uitgereikt. De award is bedoeld om innovatie en co-creatie te stimuleren binnen en impactvolle ideeën naar een volgende versnelling te brengen. Bij de CSU Innovatie Award staat innovatie met een positieve impact centraal. Alles wat helpt om het werk makkelijker, fijner, gezonder en socialer te maken. Denk aan technologische ontwikkelingen als sensor based cleaning en robotisering, maar ook sociale innovaties.

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.