Wat is de focus van vakjuryvoorzitter Esmée Ficheroux voor 2023?

De zesde editie van de CSU Innovatie Award wordt opnieuw trots begeleid en geleid door vakjuryvoorzitter Esmée Ficheroux. Dag in dag uit zet zij zich in om CSU en het facilitaire werkveld voor alle medewerkers nog schoner, slimmer en duurzamer te maken. Al vijf edities, vijf winnaars en vele slimme en innovatieve ideeën kwamen voorbij tijdens de CSU Innovatie Award. Wat is haar focus voor het jaar 2023?

Esmée: “Niet alleen als juryvoorzitter, maar vooral ook als lid van de Raad van Bestuur van CSU, zijn er twee zaken waar ik me het meest op richt. De eerste is de mens. Onze medewerkers zijn het belangrijkste. De ander is duurzaamheid. Wat CSU betreft gaan mens en duurzaamheid hand in hand. Gericht op een langetermijnvisie en een positieve impact op de wereld om ons heen.”

Prettiger en lichter werk voor onze medewerkers
“Hoe we innovaties ook zien en inzetten, bij CSU staat de mens altijd op één. Met 15.000 CSU medewerkers in het hele land, is onze focus gericht op het welzijn van hen en hun gezinnen. Werken in de facilitaire branche is mensenwerk; met de hand vanuit het hart. Zeker de schoonmaak waar CSU sterk in is, is een intensief vak. Daar kan geen AI tegenop. Maar we kijken natuurlijk wel voortdurend naar hoe we het prettiger en lichter kunnen maken.

Met de inzet van slimme innovaties kunnen we het werk vergemakkelijken, vernieuwen en verbeteren. Hoe prettiger we het maken voor onze medewerkers, hoe fijner, fitter en energieker zij ook dagelijks weer naar huis gaan. Op die manier bijdragen aan de toekomst van iedereen, vinden we vanuit CSU enorm belangrijk. En dan moet er natuurlijk ook iets door te geven zijn in de toekomst. Dus duurzaamheid, klimaat en echt een bijdrage leveren aan een schonere, betere en slimmere wereld is waar ik als jurylid ook naar kijk.”

Duurzaam bijdragen aan de toekomst
“Voor duurzaamheid richten we onze blik meer en meer naar buiten. Want innoveren doen we het liefst samen met anderen. Met inspirerende ideebedenkers en innovatieve starters met een frisse blik op ons prachtige werkveld. Maar ook letterlijk kijken we meer naar buiten. Want hoe schoon het binnen is in kantoorgebouwen, ziekenhuizen, op scholen en in bussen, zo schoon moet het buiten zijn. Als we binnen schoonmaken, waarom dan ook niet buiten? Er wordt heel snel gedacht aan gebouwgebonden oplossingen en innovaties, maar ook op het schoonhouden van buitenterreinen kunnen we wel wat innovatieve ideeën loslaten: Kunnen we lucht schoonmaken? Kunnen we sloten schoonmaken? Kunnen we bermen schoonmaken? Dat is een volgende stap die we met CSU graag willen maken.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan hoe we het ook schoon kunnen houden. Zeker op doorstroomlocaties als in het ov, in musea, in pretparken, vakantieparken en stadions liggen volop uitdagingen om mensen op een positieve manier ‘te nudgen’, dus uitnodigend te activeren. Er wordt zo veel weggegooid op straat, maar ook nog in het facilitaire werk zoals we dat nu doen. De No-Touch blokzeep dispenser van editie vijf is daarin een mooie stap vooruit, net als de Bubbleflush van 2021. En zo zijn er nog veel meer verduurzamingsstappen te bedenken waar een slimme en innovatieve inzending de oplossing kan bieden.

Dus wat mij betreft: schrijf je in voor de CSU Innovatie Award 2023 en ga met ons mee op weg naar een schone, slimme en duurzame wereld voor onze medewerkers, en de toekomst van ons allemaal!”

Innoveren is vooruitzien

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee bieden we een platform aan ondernemend talent en werken we samen aan morgen en overmorgen met impactvolle innovaties.